Japanska metoda iscrtavanja obrva - Microblading - Hotel Dash

Japanska metoda iscrtavanja obrva – Microblading

Za prirodan izgled Vaših obrva

Iscrtavanje obrva “Japanskom” metodom (Microblading, hairstroke metodom – kako je još nazivaju) je semipermanentno aplikovanje pigmenta oštricom koja simulira prirodan izgled dlaka različitih dužina i debljina. U ovoj metodi se ne koristi ni mašinica ni igla, već se dlačice unose u kožu jako plitko posebnim nožićem. Zbog specifičnosti metode kojom se radi, obrva dobija potpuno prirodan izgled jer se ne popunjava cela forma obrva, već posebnom tehnikom izvođenja tankih i zakrivljenih dlačica u PRIRODNOM SMERU rasta. Od velike pomoći je onima koji su pogrešnim čupanjem obrva uništili njihov prirodan oblik, gustinu i veličinu, kao i onima koji su zbog bolesti ili nekog drugog razloga izgubili obrve. Osnovni princip ove metode iscrtavanja obrva je da se u trajnoj varijanti ne stvara efekat nikakve šminke, a najmanje večernje šminke, već samo da se uklone nedostaci i poboljša prirodni izgled. Dlačice se ucrtavaju uz prirodne dlačice bojom koja se ne razlikuje od postojećih, tako da je efekat zaista prirodan.

NE DAJTE da Vam iscrtavaju obrve šablonima, to u ovoj metodi ne postoji i samo će Vam nestručna osoba ponuditi iste!!!

Pre i posle tretmana

Koliko traje tretman iscrtavanja obrva?

Tretman iscrtavanja obrva traje od sat do sat i po (samo aplikovanje boje traje 15 minuta dok se ostatak vremena troši na određivanje oblika i simetrije).

Koliko "traju" obrve iscrtane japanskom metodom?

S obzirom da je ovo semipermanentni make-up, postojanost boje i forme zavisi ISKLJUČIVO od Vašeg tipa kože i Vaše nege. Zato se jednom godišnje savetuje osveženje boje koje traje pet minuta i iznosi 50% od cene tretmana. Redovnim godišnjim održavanjem produžavate im vek koliko god Vi želite.

Koji je postupak nege nakon samog tretmana iscrtavanja obrva japanskom metodom?

U odnosu na tip kože razlikuje se dubina zasecanja. Za vreme posttretmanske nege obrva ne preporučuje se kupanje u moru, reci, bazenu, sunčanje, solarijum, sauna, nanošenje pudera ili šminke preko obrva. Posttretmanska nega uključuje i određene ampule i kreme nakon tretmana (koje dobijate od mene). Nakon tretmana nema otoka, ukoliko se pojavi blago crvenilo ono se povlači za 15 minuta. Proces blagog perutanja je moguć.

Kako se radi korekcija i koliko ih je potrebno?

Prva korekcija (reparacija) se radi posle dve do tri nedelje UKOLIKO je ista potrebna. Kod problematične kože boja će trajati dosta kraće nego kod normalne kože i osvežavanje boje će biti češće potrebno.

Kome se ne radi iscrtavanje obrva japanskom metodom?

-osobe koje imaju problem sa keloidima
-osobe koje imaju seboreični dermatitis u predelu obrva
-kože koje su pod upalom.
U ovim slučajevima potrebno je prvo sanirati postojeći problem pa tek onda raditi iscrtavanje.

Koje je godišnje doba najpogodnije za izvođenje tretmana?

Ne postoji godišnje doba koje nije pogodno za rad tretmana, ali zato postoje dani kada nikako ne treba da radite tretman: ako ste neraspoloženi, iznervirani, u frci sa vremenom ili pod tenzijom. Nije loše da se čak izbegne i menstrualni ciklus u određivanju termina za tretman.

Da li treba čupati obrve pre tretmana?

Vaše dlačice se ne čupaju niti briju. Uklanjaju se samo one koje su van željenog oblika, ostatak ostaje, a crtanje se vrši između njih.

Higijena pri izvođenju tretmana?

Higijena je na najvišem nivou! Sve što se koristi u radu je za jednokratnu upotrebu. Ne postoji mogućnost alergije na pigmente

Šta očekivati nakon tretmana?

Neposredno nakon tretmana obrve će biti guste i tamnije od finalnog rezultata. Možete očekivati 20-30% posvetljenje boje, i do 10% smanjenje gustine i debljine nakon posttretmanske nege. Korekcijom nakon 3-4 nedelje mogu se ispraviti male nepravilnost, dodati boja i gustina (ukoliko je potrebno).

                                                                                 

Cenovnik

Cena tretmana je 130€ u dinarskoj protivvrednosti. U cenu je uračunata prva korekcija kao i prateće kreme za negu obrva nakon tretmana!

Korekcije mojih mušterija iznose 50% od cene tretmana, a korekcije tuđih radova iznose 80€.